Σε κάθε εφαρμογή ακολουθούνται διάφορες διαδικασίες. Η στεγανοποίηση είναι μία διαδικασία που αποσκοπεί στην φραγή των σημείων από τα οποία μπορεί να περάσει η υγρασία ή τα νερά.

Συνήθως αυτός ο κίνδυνος ελλοχεύει στην ταράτσα, το σημείο δηλαδή της οικοδομικής κατασκευής που εμφανίζει τα περισσότερα προβλήματα, από τη συσσώρευση των υδάτων ή από τις υγρασίες και τις ακραίες θερμικές μεταβολές.

Είναι λοιπόν φρόνιμο, να γίνεται σωστή εφαρμογή της εργασίας στο σημείο αυτό και να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους προβλήματα έγκαιρα. Υπάρχουν πάρα πολλά συνεργεία εφαρμογής μονώσεων σε όλη την Ελλάδα, καθένα από τα οποία παρέχουν ειδικές τιμές και προσφορές για τις αντίστοιχες εργασίες.

Το συνολικό κόστος επιβάρυνσης, αποτελεί ένα μέγεθος που σίγουρα ο καθένας το υπολογίζει, ιδίως σε περιόδους οικονομικών δυσχερειών.

Όμως οι προσφερόμενες τιμές είναι ιδιαίτερα προσιτές, γι’ αυτό, μην απορήσετε αν δείτε προσφορές για τη στεγανοποίηση ταράτσας με 11 € / 1τ.μ., πράγμα που σημαίνει ότι η συνολική επιβάρυνση είναι ελάχιστη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης, ότι στα θετικά οφέλη συμπεριλαμβάνονται και η μείωση των δαπανών για τη θέρμανση ή την ψύξη, οπότε και η οικονομική απόσβεση του έργου, έρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η τιμή που αναφέραμε παραπάνω αποτελεί την οικονομικότερη και πιο συμφέρουσα λύση σε όλη την Ελλάδα. Οι εργασίες που συμπεριλαμβάνονται ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και πρέπει να εξασφαλίζουν ότι μετά την εφαρμογή τους, θα επέλθει αποτελεσματικότητα στο έργο με αξιοπιστία και υπευθυνότητα.

Γι’ αυτό πριν επιλέξετε κάποιο συνεργείο, θα πρέπει να δείτε τι περιλαμβάνει η κάθε προσφορά, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα εφαρμοσθούν πλήρως οι διαδικασίες. Επίσης η εμπειρία και η τεχνογνωσία πάνω στις τεχνικές εφαρμογής, αλλά και στα υλικά χρήσης, είναι σημαντική για να εμπιστευτεί κάποιον για τις εργασίες που έχετε ανάγκη.

Έτσι θα μπορέσετε αξιόπιστα να πιστοποιήσετε αν η τιμή που σας προτείνουν πραγματικά είναι προσιτή και προς το συμφέρον σας. Συνεπώς αξίζει ένα περισσότερο αν αποτελεί μία προσφορά που περιλαμβάνει όλα τα ανωτέρω στοιχεία και τις προδιαγραφές.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται ποικίλλουν και καθένα από αυτά, πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές. Υπάρχουν υλικά που έχουν πιο συμπαγή ή πιο αραιή πυκνότητα και υφή και ο σκοπός χρήσης τους διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες. Επίσης τα υλικά παρέχονται από διάφορους κατασκευαστές υλικών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Συνεπώς η αποτελεσματικότητα της εφαρμογής είναι ανάλογη τόσο από το συνεργείο που θα επιλέξετε, όσο και από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε. Ανάλογα λοιπόν με το υλικό που θα επιλεχθεί μπορεί να διαφοροποιηθεί λίγο.

Σε κάθε περίπτωση σημαντικό είναι να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα της εργασίας του συνεργείου που θα αναλάβει το έργο, καθώς και την εγγύηση της αποτελεσματικότητάς του. Άλλωστε το μοναδικό ζητούμενο για κάθε ιδιοκτήτη, είναι με την τελική εφαρμογή, να εξαλειφθεί κάθε πρόβλημα