Ένα από τα πιο χρήσιμα υλικά επίστρωσης δαπέδων που χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές περιπτώσεις με άριστη εφαρμογή και εξαίρετες ιδιότητες, είναι και το ελαφρύ μπετόν. Το συγκεκριμένο προϊόν παράγεται από υλικά που έχουν βάση το τσιμέντο, σε συνδυασμό με ένα ειδικό αφρώδες υλικό, το οποίο κάνει τη σύσταση στο ελαφρομπετόν πιο ογκώδη και σαφώς μικρότερου βάρους. Συγκεκριμένα τα υλικά από τα οποία απαρτίζεται είναι το τσιμέντο, το νερό, το αφρώδες υλικό διόγκωσης και σε κάποιες περιπτώσεις προσθέτουμε προϊόντα ινών πολυπροπυλενίου για την μεγαλύτερη ενίσχυση στις μηχανικές αντοχές της τελικής εφαρμογής.

Εφαρμογές με ελαφρύ μπετόν

Ελαφρύ μπετόν και κλασικό μπετόν

Το διογκωτικό αφρώδες υλικό που χρησιμοποιείται, δημιουργεί στο μείγμα πάρα πολλές φυσαλίδες αδρανής αέρινης μάζας, οι οποίες, διογκώνουν τον όγκο του μείγματος, του προσδίδουν άριστες ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες και ταυτόχρονα κάνουν το υλικό πιο ελαφρύ. Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι το ελαφρύ μπετόν μπορεί να είναι και 8 με 10 φορές πιο ελαφρύ από ότι το κλασικό μπετόν. Ένα άλλο θετικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου προϊόντος είναι ότι είναι άκαυστο και αρκετά ασφαλές, ενώ χρησιμοποιείται κυριότερα σε εφαρμογές που έχουν να κάνουν με επίστρωση δαπέδων χωρίς να καταπονείται στατικά ή στο βάρος της μία οικοδομική κατασκευή, για τη δημιουργία κλίσεων ακόμη και σε δύσκολα σημεία, καθώς και στην υπερύψωση δαπέδου, ακόμη κι αν έχει τοποθετηθεί από κάτω άλλο υπόστρωμα προηγουμένως.

Ιδανικό για εφαρμογή σε δύσβατα σημεία

Το ελαφρύ μπετόν είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται συχνά στην Ευρώπη, λόγω των ιδιοτήτων του και της μεγάλης διάρκειας ζωής του.

Επειδή δεν καταπονεί στατικά την οικοδομή και έχει ελαφρύ βάρος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε παλαιού τύπου κατασκευές ή πολυκατοικίες για την επίστρωση δαπέδων και ταρατσών.

Η χρήση του γίνεται με ειδικό μηχάνημα προετοιμασίας και η σύστασή του είναι εύρευστη, κάνοντάς το ιδανικό για εφαρμογή σε δύσβατα σημεία, αφού μπορεί κανείς να επέμβει κατά την τοποθέτηση.

Για το λόγο αυτό απαιτείται ειδικό συνεργείο με εμπειρία στις εφαρμογές ελαφρομπετού.

Ταχύτατη τοποθέτηση

Η χρήση του γίνεται πολύ εύκολα, αν κάποιος γνωρίζει την τεχνική εφαρμογής του, ενώ το τελικό έργο παραδίδεται άμεσα, λόγω της ταχύτατης τοποθέτησης.

Χρησιμοποιείται ιδανικά για την δημιουργία ρύσεων, σε ταράτσες, μπαλκόνια, δάπεδα, μπάνια, κλπ, καθώς και σε περιπτώσεις γεμίσματος και εξομάλυνσης επιφανειών που εμφανίζουν ρωγμές, υψώματα, αστοχίες υλικών, κλπ. Μετά την τελική εφαρμογή και αφού το υλικό στεγνώσει καλά, η επιφάνεια παραμένει λεία και έχει πλήρη βατότητα.

Λόγω της δομής του έχει χαμηλό δείκτη θερμοαγωγιμότητας, συμβάλλοντας έτσι στην κατανάλωση ενέργειας για την παράγωγή θέρμανσης ή ψύξης το χειμώνα και το καλοκαίρι αντίστοιχα.

Ενίσχυση στο ελαφρύ μπετόν

√ Για μεγαλύτερη ενίσχυση στο τελικό μείγμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικά υλικά από ίνες πολυπροπυλενίου, ρητίνες και υαλοίνες, δημιουργώντας έτσι μία πιο στιβαρή σύνθεση και αυξάνοντας την αντοχή και τη μακροζωία του. Το ελαφρύ μπετόν επειδή είναι υδατοαποροφητικό, καλό είναι να εφαρμόζεται σε αυτό και στρώση στεγανοποίησης, κυρίως σε περιπτώσεις που οι επιφάνειες βρέχονται.

κόστος

 Το κόστος του δεν είναι υψηλό και συνάμα δεν απαιτεί τόσο πολύ τσιμέντο στην παραγωγή του, όπως η κλασική τσιμεντοκονία. Για την τελική επιλογή της εφαρμογής στο χώρο σας, καλό θα είναι να αποταθείτε σε ένα από τα εξειδικευμένα συνεργεία με εμπειρία στη χρήση του ελαφρύ μπετόν, ώστε να εμπιστευτείτε μία εγγυημένη γνώμη ενός ειδικού.

Απο 10 € / 1 τετραγωνικό μέτρο