Τι είναι η στεγανοποίηση ταράτσας;

Στεγανοποίηση ή αλλιώς υγρομόνωση ταράτσας  λέγεται η εφαρμογή που μας προστατεύει από την υγρασία. μπορεί να πραγματοποιηθεί  σε υφιστάμενα κτίρια αλλά και σε νεόδμητα.

Ποιες κατηγορίες περιλαμβάνονται στη μόνωση ταράτσας;

Περιλαμβάνονται δύο βασικές κατηγορίες η θερμομόνωση και στεγανοποίηση. Η στεγανοποίηση στοχεύει στην υγρασία και η θερμομόνωση στην προστασία από την ζέστη και το κρύο.

Πότε γίνονται οι εργασίες μονώσεων;

Συνήθως οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται από τις αρχές Απρίλη έως και το τέλος του Οκτώβρη εκτός και αν μεσολαβεί έντονη βροχόπτωση.

 Τα ασφαλτόπανα θεωρούνται αξιόπιστα για τη μόνωση της ταράτσας μου;

 είναι μία αξιόπιστη λύση πού εφαρμόζεται εδώ και πολλές δεκαετίες. τα ασφαλτόπανα περιέχουν άσφαλτο και sbs  λάστιχο που τα καθιστά ανθεκτικά υλικά συστολές και διαστολές όπως και ηλιακή ακτινοβολία αλλά και παγωνιά.

Υπάρχουν πολλοί τύποι ασφαλτόπανου για ταράτσες;

οι τύποι  των ασφαλτοπανων  είναι πολλοί με διαφορετικές τελικές μορφές όπως και οπλισμό και χαρακτηρίζονται σε πλαστομερη και ελαστομερή sbs & app. επίσης διαφέρει το βάρος τους και το πάχος τους.

Tο hyperdesmo θεωρείται κατάλληλο για στεγανοποίηση ταράτσας;

 το hyperdesmo είναι ένα επαλειφόμενο πολυουρεθανικό υλικό το οποίο δημιουργεί μία ενιαία μεμβράνη αδιαπέραστη από υγρασία και ταυτόχρονα προσφέρει βατότητα στην επιφάνεια.

Τι είναι η συμβατική μόνωση;

Συμβατική θεωρούμε την μόνωση εκείνη όπου η στεγάνωση πραγματοποιείται επάνω από την θερμομόνωση.

Τι είναι η ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας;

 θεωρείται η εφαρμογή εκείνη που περιλαμβάνει αρχικά την στεγανοποίηση και έπειτα την θερμομόνωση. οι εφαρμογές αυτές προσφέρονται ιδανικα για  επισκεψιμότητα και έχουν μεγαλύτερα φορτια από τις συμβατικές. περισσότερα

Τι είναι η ελαφρού τύπου μόνωση;

 είναι η θερμομόνωση που πραγματοποιείται με ελαφριά υλικά και το βάρος της δεν ξεπερνά τα 10 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο. απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή μιας τέτοιας εργασίας είναι οι σωστές κλισεις της ταράτσας. Η ελαφρού τύπου δεν προσφέρεται για συχνή χρήση και επίσκεψη.

Πόσο είναι ο χρόνος ζωής των μονώσεων;

 στις περισσότερες των περιπτώσεων ο σημαντικότερος παράγοντας είναι το είδος της μόνωσης που εφαρμόστηκε . το προσδόκιμο ζωής των εφαρμογών αυτών ποικίλει και κυμαίνεται από  5 έως και 25. 

Μπορεί να συντηρηθεί η παλια μόνωση;

Ναι μπορεί να συντηρηθεί με πολύ χαμηλό κόστος και με  έγγραφη εγγύηση. Εάν δεν υπάρχει μεγάλη αλλοίωση στην παλιά μόνωση οι εφαρμογές συντήρησης θεωρούνται ιδανικές και το κόστος τους ξεκινά από 4 ευρώ το τετραγωνικό.