Όπως κάθε άλλη λύση έτσι και το αφρομπετόν μπορει να λειτουργήσει ευεργετικά σε αρκετές περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη. Οι συγκεκριμένου τύπου εφαρμογές είναι ευρύτερα χρησιμοποιούμενες, αποτελούν ιδανική λύση για ορισμένου τύπου μονώσεις κτιρίων, όπως για παράδειγμα όταν θέλετε να αξιοποιήσετε την θερμομονωμένη επιφάνεια.

Εφαρμογές αφρομπετού κλίσεων

Από τι αποτελείται

Ειδικότερα αποτελούνται από ένα μίγμα τσιμέντου και ειδικών διογκωτικών υλικών, τα οποία είναι κατάλληλα για το γέμισμα επιφανειών δαπέδων.

Έτσι δημιουργείται μία πολύ λεπτή στρώση του υλικού στα σημεία που υπάρχει ανάγκη για μόνωση, δημιουργώντας μία σταθερή στρώση.

Το αφρομπετόν είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, σαφώς πιο ελαφρύ από το κλασσικό μπετόν, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται η συνολική κατασκευή με μεγάλο βάρος,

κάτι που πρέπει να αποφεύγεται ιδίως όταν μιλάμε για τα υψηλά σημεία μιας οικοδομής, όπως η ταράτσα.

Αφρομπετόν ως ηχομόνωση

Το αφρομπετόν λόγω της σύστασής του, αποτελεί μία πολύ ικανοποιητική επιλογή και για την ηχομόνωση μεταξύ των ορόφων. Έτσι με την κατάλληλη εφαρμογή του, μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολυκατοικίες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ανάλογο υλικό, δηλαδή των ήχων από τους ανεπιθύμητους ήχους του πάνω ή του κάτω ορόφου. Σαφώς και η διαδικασία αυτή πρέπει να προβλέπεται κατά την ανέγερση της οικοδομής και όχι μετά την περάτωση, αφού έπειτα είναι πολύ δύσκολη η εφαρμογή του αφρομπετόν ανάμεσα σε ορόφους. Το μόνο σημείο που μπορεί να εφαρμόσουμε μονώσεις με αφρομπετόν εύκολα, ακόμη και μετά την εκπόνηση του έργου της οικοδομής είναι η ταράτσα και ορισμένα εξωτερικά σημεία.

Η εφαρμογή του αφρομπετού

Σαν διαδικασία μπορούμε να πούμε ότι η εφαρμογή του γίνεται εύκολα και γρήγορα, κάτι που άλλωστε είναι και ζητούμενο. Λόγω της αρχικής ρευστότητας που έχει σαν υλικό, διεισδύει εύκολα στα σημεία που υπάρχουν ατέλειες, κενά, ρωγμές, κλπ, με αποτέλεσμα να στεγανοποιεί πλήρως την επιφάνεια στην οποία εφαρμόζεται. Όταν πρόκειται για μονώσεις σε ταράτσα, καλό είναι να έχει προηγηθεί μία πολύ καλή προεργασία καθαρισμού της επιφάνειας και να εφαρμόζεται σε μέρες που είναι ηλιόλουστες, ώστε να ελαχιστοποιείται η περίπτωση να εγκλωβιστεί οποιαδήποτε ποσότητα υγρασίας ή νερού κάτω από το αφρομπετόν. Αυτό θα αποτελούσε μεγάλο πρόβλημα, αφού η εγκλωβισμένη υγρασία θα δημιουργήσει είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, σίγουρα ρωγμές και άλλα προβλήματα.

Βάρος αφρομπετού : 40 κιλά ανά 1 τ.μ.

Απο ποιον εφαρμόζεται ;

Γι’ αυτό το λόγω το αφρομπετον πρέπει να γίνεται από έμπειρα και εξειδικευμένα συνεργεία, με συνέπεια και ποιοτική εργασία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι σίγουρο και ικανοποιητικό. Ένα άλλο σημείο στο οποίο πρέπει να προσέξει το συνεργείο εφαρμογής του αφρομπετόν σε μια ταράτσα, είναι οι απαραίτητες κλίσεις που πρέπει να του δώσει, ώστε να μην συσσωρεύονται τα νερά της βροχής σε ένα σημείο, αλλά να οδηγούνται στις υδρορροές.

Αφρομπετόν σε ταράτσες

Το αφρομπετόν χρησιμοποιειται πολύ, όταν θέλουμε να κάνουμε εφαρμογή ανεστραμμένης μόνωσης στην ταράτσα, για την τοποθέτηση από επάνω πλακιδίων η και συμβατικής συνηθέστερα. Αυτή η εφαρμογή είναι πολύ συνηθισμένη, για να δημιουργούνται επισκέψιμοι χώροι στην ταράτσα μιας κατοικίας και να απολαμβάνει κανείς τη θέα. Το μόνο αρνητικό στην περίπτωση αυτή είναι το έξτρα βάρος που προσθέτουν τα πλακάκια στην ταράτσα, το οποίο όμως θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν εφαρμόζαμε σκέτο μπετόν από κάτω.

τιμή αφρομπετού

10/ 1 τ.μ.χαμηλό βάρος

  • με εγγύηση καλής λειτουργίας

Video: Μόνωση με αφρομπετόν

Ειδικότερα, οι μονώσεις με αφρομπετόν αποτελούνται από ένα μίγμα τσιμέντου και ειδικών διογκωτικών υλικών, τα οποία είναι κατάλληλα για το γέμισμα επιφανειών δαπέδων

Video: Monotica

θερμομονώσεις κτιριων και στεγανοποιησεις Monotica.gr :