Για να μπορέσουμε να υπολογίσουμε στις μονώσεις κόστος και τιμές γενικότερα, θα πρέπει να δούμε τι περιλαμβάνει η διαδικασία αυτή. Η εφαρμογή μίας  μόνωσης σε μία ταράτσα εμπεριέχει ουσιαστικά δύο παράγοντες, την εργασία και τα υλικά. Σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές για την εργασία και τα υλικά διαχωρίζονται και σε άλλες πάλι πάνε μαζί σαν πακέτο προσφοράς. Το τι από τα δύο συμφέρει καλύτερα τον καταναλωτή, δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα, αφού η απόφαση αυτή επηρεάζεται τόσο από την ποιότητα των υλικών, όσο και από την ποιότητα της εργασίας και την αμοιβή του συνεργείου.

Στεγανοποίηση ταράτσας από 9€ / 1 τ.μ. - Θερμομόνωση από 21€ / 1 τ.μ.

Κόστος υλικών & εργασίας στις μονώσεις

Ο δεύτερος παράγοντας που επηρεάζει στις μονώσεις κόστος και τιμές, είναι όπως είπαμε τα υλικά : τα θερμομονωτικά και τα στεγανωτικά υλικά. Εδώ υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις από εταιρεία σε εταιρεία και δύσκολα μπορεί κανείς να είναι βέβαιος, αν το υλικό που θα επιλέξει μπορεί να είναι και οικονομικό και αποτελεσματικό, ιδίως αν δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις. Όμως, αναφορικά με τα προηγούμενα παραδείγματα για τις ταράτσες, γενικότερα τα υλικά υπολογίζονται στα 30€ – 35€ περίπου ανά τετραγωνικό μέτρο σε συμβατικές, ενώ στις ανεστραμμένες μπορεί να φτάσουν και το διπλάσιο. Αυτό συμβαίνει γιατί στην ανεστραμμένη υπάρχει και επιπλέον επένδυση με πλακάκια, που ανεβάζει το κόστος ανάλογα με το τι θα επιλέξει κανείς. Και στις συμβατικές όμως το κόστος των υλικών μπορεί να αυξηθεί αν για παράδειγμα κάποιος επιλέξει θερμομονωτικό υλικό μεγάλου πάχους.

Υπολογισμός συνολικού κόστους 

Σε ότι αφορά την εργασία το κόστος υπολογίζεται ανάλογα με το εμβαδόν εφαρμογής και τον τύπο(τοιχίο, υπόγειο, ταράτσα, κλπ).

Για παράδειγμα στις μονώσεις ταρατσών οι τιμές που μπορεί κάποιος να συναντήσει στην αγορά παίζουν από 30€ ανά τετραγωνικό μέτρο και πάνω, είτε πρόκειται για συμβατικού τύπου είτε πρόκειται για ανεστραμμένου.

Σε περιπτώσεις τώρα που υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο χώρο, όπως κεκλιμένα επίπεδα ταρατσών, κλπ το κόστος αυτό μπορεί να αυξηθεί ελάχιστα.

Στην όλη διαδικασία, συμπεριλαμβάνονται και οι προεργασίες που πρέπει να γίνουν πριν την εφαρμογή .

Θερμομόνωση & στεγανοποίηση τιμές

Στεγανοποίηση

Στεγανοποίηση με 12€ / 1 τετραγωνικό μέτρο με ασφαλτόπανα με Hyperdesmo


Θερμομόνωση

Συμβατική θερμομόνωση από 37€ / 1 τ.μ  –ανεστραμμένη από 40€ / 1 τ.μ

Συντήρηση μόνωσης από 6€ / 1 τ.μ με γραπτή εγγύηση

Ελαφρού τύπου από 30€ / 1 τ.μ.

Μονώσεις ταρατσών με ελάχιστο κόστος

Μελέτη υλικών & εργασίας συνεργείου

Καταλαβαίνει κανείς έτσι, ότι δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί με ακρίβεια το κόστος.

Χρειάζεται σωστή μελέτη και κατατοπισμός, σχετικά με τα διαθέσιμα υλικά, ώστε να επιλεγεί αυτό που πραγματικά χρειάζεται κάποιος, χωρίς να ξοδεύει άσκοπα χρήματα.

Απ’ την άλλη πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιοτική δουλειά που θα κάνει το συνεργείο, αφού μία κακή τοποθέτηση θα μας οδηγήσει σε εκ νέου εφαρμογή της με επιπλέον έξοδα.

Ανάθεση της εργασίας οικονομικά

Τέλος στις περιπτώσεις που κάποιος θέλει να επιλέξει να αναθέσει την εργασία και τα υλικά εξ’ ολοκλήρου σε κάποιο συνεργείο, αυτό μπορεί να του έρθει λίγο οικονομικότερα. Δηλαδή πολλά επαγγελματικά συνεργεία καταφέρνουν καλύτερες τιμές υλικών τοις χονδρικής, ενώ είστε και πιο σίγουροι ότι ένας επαγγελματίας θα έχει πιο εμπεριστατωμένη γνώμη για την ποιότητα των υλικών που κυκλοφορούν. Επίσης όταν ένα συνεργείο αναλαμβάνει εξ αρχής όλη τη δουλειά, είναι υπεύθυνο και για το αποτέλεσμα. Αν δηλαδή κάτι δεν γίνει σωστά, το ίδιο θα επιβαρυνθεί για κόστος το νέων υλικών που θα προκύψουν. Καλό είναι να μπορείτε να δείτε και προηγούμενες εργασίες ενός συνεργείου, προτού το εμπιστευτείτε.

Video: Μόνωση με ασφαλτόπανο

Μία πολύ καλή και αξιόπιστη λύση είναι οι μονώσεις ταρατσών με ασφαλτόπανο.

Video: Μονώσεις Κόστος – Τιμές

Η εφαρμογή μίας μόνωσης σε ένα χώρο του σπιτιού, εμπεριέχει ουσιαστικά δύο παράγοντες, την εργασία και τα υλικά μονώσεων. Σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές για την εργασία και τα υλικά διαχωρίζονται

Video: Στεγανοποιηση ταρατσων

Συγκεκριμένα η στεγανοποίηση περιλαμβάνει το στάδιο της σφράγισης των πιθανών ή προβληματικών σημείων από τα οποία περνάνε νερά και υγρασίες