Πολλοί έχετε ακούσει για τις εργασίες μονώσεων και πόσο αυτές μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και χρημάτων στην κατοικία μας.

Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό να καταλάβουμε, ότι ένα ακίνητο μπορεί να χρειάζεται διαφόρων τύπου τέτοιες εργασίες, όπως ταράτσας, υπογείων, εξωτερικές, στεγανοποιήσεις,  θερμοπρόσοψη, θερμομόνωση, κλπ. Προκύπτει έτσι και ένα βασικό ζήτημα, τι από όλα αυτά, ή ποια από αυτά πρέπει κανείς να εφαρμόσει στην κατοικία του.

Σε αυτές τις περιοχές είναι πιο σημαντικό να επιτελούνται εργασίες μονώσεων και θερμομονώσεων. Αρκετά επηρεάζει και το μέρος που βρίσκεται το ακίνητο, αν για παράδειγμα είναι κοντά σε θάλασσα, ενδείκνυται να εφαρμόζεται θερμοπρόσοψη στις εξωτερικές επιφάνειες των τοιχωμάτων, για να διατηρείται καλύτερα η εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού.

 

Video

Δείτε εδώ video

Δείτε κόστος τιμές 

Κάθε τύπου μόνωση μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη ενεργειακή κάλυψη μιας κατοικίας. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις υπάρχουν έντονα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και ως εκ τούτου, επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν πολλές αντίστοιχες διαδικασίες. Για παράδειγμα, μία παλαιά κατοικία με προβλήματα υγρασίας στο ταβάνι και τους τοίχους, θα πρέπει να εφαρμόσει μονώσεις ταράτσας, θερμομόνωση και στεγανοποιήσεις, ώστε να περιορίσει τη διαρροή της υγρασίας και συνάμα να βελτιώσει τα θερμικά επίπεδα στο εσωτερικό του χώρου.

Η τοποθεσία που βρίσκεται το ακίνητο είναι επίσης ένας περιοριστικός ή ενδεικτικός παράγοντας για την επιλογή των κατάλληλων εργασιών. Οι περιοχές της Ελλάδας με έντονη την παρουσία της υγρασίας, εμφανίζουν σε μεγαλύτερη συχνότητα κατοικίες με πρόβλημα υγρασιών και υδρατμών.

Στις βόρειες περιοχές της Ελλάδας, όπου κυριαρχεί το φαινόμενο των έντονων βροχοπτώσεων, καλό είναι να γίνονται και μονώσεις ταρατσών, αφού με αυτό τον τρόπο στεγανοποιείται καλύτερα το εσωτερικό της κατοικίας και προστατεύεται ο οικοδομικός σκελετός. Άλλωστε από την ταράτσα ξεκινούν τις περισσότερες φορές τα προβλήματα των υγρασιών και της μούχλας στο σπίτι και την εσωτερική τοιχοποιία.

video