Μονώσεις με ασφαλτοπανο με απολυτα εγγυημενη εργασια στην λογικοτερη τιμη της αγορας

Η μόνωση στην ταράτσα είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τις περισσότερες οικοδομές στην Ελλάδα. Όσο καλή κατασκευή κι αν έχετε επιτύχει, πάντα υπάρχουν σημαντικές ατέλειες που μπορούν να οδηγήσουν σε απώλειες θέρμανσης ή υγρασίες από την ταράτσα. Το ζητούμενο είναι τι μπορεί να κάνει κανείς γι αυτό, χωρίς να ξοδέψει μια περιουσία. Μία πολύ καλή και αξιόπιστη λύση είναι οι μονώσεις ταρατσών με ασφαλτόπανο.

Τόσο για μόνωση όσο και για στεγανοποίηση, το ασφαλτόπανο είναι ένα από τα πιο ιδανικά υλικά για αυτή τη χρήση.

Εφαρμογές

Τι είναι τα ασφαλτόπανα;

Γενικότερα τα ασφαλτόπανα είναι ασφαλτικές μεμβράνες διαφόρων τύπων και πάχους (συνήθως 3 με 7 χιλιοστά), που τα βρίσκει κανείς σε μορφή ρολών και χρησιμοποιούνται με την κατάλληλη προεργασία για τη μόνωση και στεγανοποίηση της ταράτσας και άλλων επιφανειών, όπως υπογείων, χώρων πάρκινγκ, κλπ. Ο βασικός οπλισμός ενός ασφαλτόπανου, αποτελείται από ειδικά επεξεργασμένη άσφαλτο, πλαισιωμένη με πολυμερή υλικά για μεγαλύτερες αντοχές. Το βάρος του ποικίλει ανάλογα με το πάχος του και την εξωτερική του επένδυση. Ενδεικτικά μπορούμε να πούμε ότι ένα καλό ασφαλτόπανο με ψηφίδα δεν πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 4,5 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο, κάτι το οποίο είναι σύμφωνο και με βάση τις μηχανολογικές μελέτες των ειδικών.

Δοκιμασμένη λύση με 10ετή διάρκεια

Η λύση του ασφαλτόπανου είναι δοκιμασμένη εδώ και πολλά χρόνια, ενώ έχει έρθει στο προσκήνιο την τελευταία πενταετία, κυρίως λόγω της κρίσης, που ώθησε τους καταναλωτές να μονώσουν τα σπίτια τους, για να κάνουν οικονομία στο πετρέλαιο και το ρεύμα.

Οι μονώσεις ταρατσών με ασφαλτόπανο είναι μία ενδεδειγμένη λύση που αν γίνει σωστά και με τα κατάλληλα και ποιοτικά υλικά, μπορεί να σας προσφέρει θερμομόνωση, στεγανοποίηση και ασφάλεια για 10 χρόνια.

Ασφαλτόπανα για όλες τις ταράτσες

Όπως κι αν είναι η επιφάνεια της ταράτσας σας, με την κατάλληλη προεργασία και προσαρμογή, η λύση του ασφαλτόπανου μπορεί να σας καλύψει. Έτσι είτε έχετε επίπεδη ή κεκλιμένη επιφάνεια ταράτσας, ή μεταλλική στέγη, με ασφαλτόπανο, θα είναι 100% αποτελεσματικές. Οι εργασίες για την εφαρμογή του υλικού αυτού προβλέπουν: τη σωστή μελέτη και παρατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης, τον πολύ καλό καθαρισμό του χώρου με υψηλή πίεση, την άμεση επέμβαση σε ρωγμές και αρμούς με ειδικό υλικό, την εφαρμογή ασφαλτικού υλικού ως φράγμα υδρατμών, την εφαρμογή ασφαλτικής μεμβράνης (ασφαλτόπανου) με επικάλυψη ορυκτής ψηφίδας ή αλουμινίου και την επικάλυψη όλων των αρμών του ασφαλτόπανου με ειδικό υλικό.


Ασφαλτόπανα στην υγρασία

Η υγρασία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εχθρούς της οικοδομής μας. Συσσωρεύεται σε διάφορα σημεία και δημιουργεί διαβρώσεις και μούχλα. Αν υπάρχουν μικρο-ρωγμές (σχεδόν πάντα υπάρχουν κι ας μην είναι ευδιάκριτες) στην ταράτσα, το νερό και η υγρασία αργά ή γρήγορα θα περάσουν στο εσωτερικό της οικοδομής και στον σκελετό της. Καταλαβαίνει κανείς τι βλάβες μπορούν να προκληθούν όταν συμβεί αυτό. Φουσκώματα στο χρώμα ή στο σοβά, φθορά σε ξύλινα δάπεδα, αποσάθρωση τμήματος μπετόν, ανθυγιεινό περιβάλλον, αλλεργίες, αναπνευστικά και άλλα, είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που θα προκύψουν. Γίνεται έτσι επιτακτική η ανάγκη επίλυσης αυτού του θέματος, με μονώσεις κτιρίων και ταρατσών με ασφαλτόπανο.

Οι μονώσεις ταρατσών με ασφαλτόπανο, όταν γίνονται από εξειδικευμένα συνεργεία και με τη χρήση ποιοτικών υλικών έχουν άριστη αποτελεσματικότητα, ενώ δεν κοστίζουν πολλά χρήματα. Αυτό σε συνδυασμό με την οικονομία που κάνετε από την επίτευξη της θερμομόνωσης, καθιστά το υλικό αυτό πολύ διαδεδομένο στην αγορά.