Η κρίση γεννάει ιδέες

Στεγανοποιήσεις ταρατσόκηπωνΣίγουρα πριν την οικονομική κρίση λίγοι ήταν αυτοί οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε τέτοιου είδους ενέργειες όπως αναφέρουμε και στην πρώτη παράγραφο. Παρόλο που τέτοιες εγκαταστάσεις υπήρχαν και μέσα σε μεγαλουπόλεις σίγουρα δεν αποτελούσε κάτι το διαδεδομένο.

Κατασκευή ταρατσόκηπου 


Εντάξει αρκετό έχουμε στα μπαλκόνια η στις ταράτσες μας γλάστρες με διάφορα φυτά η ακόμα και τα λεγόμενα ζαρζαβατικά όπως λαχανικά η φρούτα. Ο ταρατσόκηπος φυσικά είναι κάτι το πιο σύνθετο. Είναι σαν να μεταφέρουμε την γη που καλλιεργούμε στην ταράτσα μας. Εντάξει σίγουρα υπάρχουν λιγότερες δυνατότητες από την κανονική καλλιέργεια αλλά σίγουρα είναι κάτι το οποίο είναι και όμορφο αλλά και μπορεί να σας αποφέρει αυτό που λέμε σοδειά αλλά και μια κάποια απόσβεση σε βάθος χρόνου μιας και θα γλυτώσετε αρκετά χρήματα από το να αγοράσετε τα φρούτα η τα λαχανικά σας από κάποιο μανάβικο η σούπερ μάρκετ.


Να ρίξω χώμα δηλαδή και να ξεκινήσω;

Όχι φυσικά. Δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο νομίζετε. Πέρα από τι σκέφτεται ο κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να γίνει πρώτα μια σωστή μελέτη η οποία θα αφορά την στατικότητα του κτιρίου και φυσικά το βάρος που θα προσθέσει ο ταρατσόκηπος στον κτίριο σας.


Στεγανοποίηση πριν την εφαρμογή

Πέρα από την συνολική μελέτη θα πρέπει να δημιουργηθούν ρήσεις για να μπορούν να βρίσκουν διόδους τα νερά και να φεύγουν και φυσικά στεγανοποίηση της ταράτσας σας για να μην μπορούν να νερά να εισχωρήσουν στο σκυρόδεμα του κτιρίου. Συνεπώς δεν είναι κάτι τόσο απλό και δεν μπορείτε να ξεκινήσετε πριν εφαρμοστούν όλες αυτές οι εργασίες.


Χρειάζεται άδεια όλο αυτό;

Κανονικά δεν χρειάζεται άδεια αλλά ρωτήστε καλού κακού. Το μόνο που μπορεί να χρειαστείτε είναι η επικοινωνία με κάποιον μηχανικό η αυτόν που έχει κατασκευάσει το κτίριο για να σας ενημερώσει σχετικά με την στατικότητα και το φορτίο μπορεί να δεχθεί επιπλέον.


Τέλεια, τι κόστος και τι όφελος θα έχω από όλο αυτό;

Σίγουρα η όλη διαδικασία της μελέτης αλλά και της εφαρμογής όλων αυτών των παραμέτρων δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη και σίγουρα το κόστος δεν είναι φτηνό αλλά ούτε και απαγορευτικό. Ανάλογα το τι είναι διατεθειμένος κάθε ιδιοκτήτης να κάνει και φυσικά ανάλογα το τι είναι διατεθειμένος να ξοδέψει υπάρχουν λύσεις οι οποίες ακολουθούν το δίπτυχο ποιότητα-τιμή. Τα οφέλη πέρα από την ευχαρίστηση που θα σας προσφέρει όχι μόνο το τελικό αποτέλεσμα αλλά και η καθημερινή πλέον ενασχόληση σας με το πότισμα και την καλλιέργεια του ταρατσόκηπου σας είναι φυσικά η απόσβεση που θα μπορέσετε να κάνετε σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα αλλά και η σιγουριά ότι μπορείτε πλέον ανά πάσα στιγμή να ανεβείτε στην ταράτσα σας και να μαζέψετε φρούτα, λαχανικά η λουλούδια.

Φυσικά σημαντικό είναι και το καλό που θα κάνετε στο περιβάλλον.