Η στεγανοποίηση ταρατσών, αποτελεί στις μέρες μας την πιο συνηθισμένη εφαρμογή στις ταράτσες των μονοκατοικιών και των πολυκατοικιών.

Τελευταίοι όροφοι

Είναι ευρέως διαδεδομένο ότι ο τελευταίο όροφος κάθε πολυόροφου κτιρίου, χωλαίνει πολλαπλά, τόσο από τα προβλήματα ενεργειακής κάλυψης, όσο και από τις δαπάνες για τη θέρμανση ή ψύξη του.

Οι υψηλές θερμικές απώλειες και η άμεση επιρροή από τις έντονες καιρικές μεταβολές, προκαλούν συχνά προβλήματα στους ενοίκους του τελευταίου ορόφου.

Υγρασίες από ταράτσα ;

Με την εφαρμογή μπορούμε να εξαλείψουμε ορισμένα από τα προβλήματα αυτά, ενώ με το συνδυασμό και της κατάλληλης μόνωσης, αυξάνεται η συνολική αποτελεσματικότητα, με παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει το στάδιο της σφράγισης των πιθανών ή προβληματικών σημείων μίας ταράτσας, από τα οποία περνάνε νερά και υγρασίες, τόσο στον πυρήνα του οικοδομικού σκελετού, όσο και μέσα στην οικία του τελευταίου διαμερίσματος.

Προεργασία

Η διαδικασία αυτή ακολουθεί διάφορα στάδια. Πρώτο και βασικό στάδιο είναι όπως σε κάθε εργασία η σωστή μελέτη του χώρου. Έπειτα πρέπει να εφαρμοστεί η κατάλληλη προεργασία, ούτως ώστε να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα σημεία της ταράτσας που φαίνονται προβληματικά.

Αυτά είναι επιφάνειες με σκασίματα, ρωγμές, ανοίγματα, κλπ, από τα οποία μπορεί να περνάνε υγρασίες στο εσωτερικό της οικοδομής.

Εφαρμογές στεγάνωσης ταρατσών

Η γνώμη ειδικού

Ας σημειώσουμε εδώ ότι δεν είναι πάντα εμφανές το προβληματικό σημείο, συνεπώς η γνώμη ενός ειδικού είναι πάντα αναγκαία. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε το κατάλληλο στεγανοποιητικό υλικό και επιπρόσθετα προαιρετικά εφαρμόζουμε υλικό θερμομόνωσης.

Video: Στεγανοποιηση ταρατσων

Συγκεκριμένα η στεγανοποίηση περιλαμβάνει το στάδιο της σφράγισης των πιθανών ή προβληματικών σημείων από τα οποία περνάνε νερά και υγρασίες

Ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία, γίνεται επιτυχημένα και εξασφαλίζει την απομόνωση των υγρασιών και των νερών. Επιπλέον αν εφαρμοστεί μόνωση θα αυξηθούν τα θετικά της αποτελέσματα σε ότι αφορά την μείωση των απωλειών θέρμανσης.