Παλιά κατοικία; Κανένα πρόβλημα

ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΕΛΑΦΡΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥΠέρα των νέων κτισμάτων και των μεγάλων πολυκατοικιών , η χώρα μας είναι γεμάτη με παλιές κατοικίες ηλικίας αρκετών δεκαετιών, κάποιες από τις οποίες πέρα της ομορφιάς τους, είναι γεμάτες με αρκετά προβλήματα.

Ο λόγος είναι ότι τα παλαιότερα χρόνια τότε που και οι καιρικές συνθήκες αλλά και οι απότομες αλλαγές των θερμοκρασιών ήταν πιο ομαλές , δεν γινόταν κάποιου είδους μελέτη σχετικά με την μόνωση αλλά και την στεγανότητα της καθεμίας.

Καταπονημένος οικοδομικός σκελετός

Σίγουρα οι περισσότερες από αυτές τις κατοικίες , έχουν περάσει αρκετές καταπονήσεις ειδικά τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά την στεγανότητα αλλά και την μόνωση τους. Τα υλικά ειδικά με τα οποία έχουν κατασκευαστεί έχουν υποστεί αρκετές φθορές και πέρα από τις εργασίες συντήρησης και ενίσχυσης οι οποίες μπορούν να γίνουν, οι εργασίες δεν θα πρέπει να επιβαρύνουν τον οικοδομικό σκελετό.


Μονώσεις ελαφρού τύπου

ελαφρού τύπου μόνωση ταράτσαςΣε αυτές τις περιπτώσεις οι οποίες είναι πάρα πολλές εφαρμόζεται η εργασία μόνωσης ελαφρού τύπου μιας και η παλαιότητα δεν επιτρέπει να προστεθούν μεγάλα και βαριά φορτία στην ήδη υπάρχουσα κατασκευή. Όπως σε όλες τις εργασίες μας γίνεται ειδική μελέτη και έρευνα σχετικά με τυχόν ρωγμές λόγω παλαιότητας και διόρθωση όλων αυτών των σημείων. Κατόπιν αφού είμαστε πλέον σίγουροι ότι όλες αυτές οι ζημιές έχουν διορθωθεί προχωράμε στην μόνωση της ταράτσας κοιτάζοντας να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα υλικά με το όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος το οποίο δεν θα επιβαρύνει τον οικοδομικό σκελετό. Επίσης αυτού του τύπου η μόνωση είναι η ιδανική για τις περιπτώσεις κατοικιών που δεν έχει γίνει καμία παρόμοια εργασία κατά το παρελθόν.


Μονώσεις βαρέως τύπου

Αυτού του τύπου οι μονώσεις περιλαμβάνουν πληθώρα υλικών τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν εταιρεία και είναι κατάλληλες για κτίρια τα οποία ναι μεν αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά είναι παράλληλα κατάλληλα ώστε να δεχτούν επιπλέον φορτία χωρίς να επιβαρυνθεί ο οικοδομικός σκελετός τους.

Τα υλικά καθώς και οι λύσεις που προτείνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάρα πολλά όπως ασφαλτόπανα, αφρομπετόν καθώς και άλλου τύπου πάντα ανάλογα του χώρου σας , της χρήσης που θα έχει ο χώρος μετά την εφαρμογή αλλά και φυσικά του συνολικού κόστους.


Τι χρήση θα κάνετε μετά;

Ένας σημαντικός παράγοντας στον οποίο πολλοί δεν δίνουν καν σημασία είναι και η χρήση που θα γίνει στον χώρο της ταράτσας και στον οποίο έχουν γίνει εργασίες μόνωσης και στεγάνωσης. Ανεξαρτήτως αν είναι ελαφρού η βαρέως τύπου, κάποια υλικά τα οποία χρησιμοποιούμε δεν είναι κατάλληλα για συχνές καταπονήσεις εννοώντας την συχνή επισκεψιμότητα της ταράτσας από κόσμο η την απόθεση υλικών τα οποία μπορεί να κάνουν ζημιά στο μονωτικό υλικό. Για αυτό πάντα στην μελέτη που κάνουμε δίνουμε βάση και μιλάμε με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη σχετικά με αυτή την πολύ σημαντική παράμετρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *