Μονωτικά υλικά στην Ελλάδα το 2018Κατά το παρελθόν , η μόνωση των κτιρίων ή άλλων επιφανειών , ήταν μία αναποτελεσματική διαδικασία εξαιτίας των περιορισμένων επιλογών που είχαμε στη διάθεση μας. Οι παλαιότερες μέθοδοι και τα φτωχά σε σύσταση υλικά στεγανοποίησης , οδηγούσαν σε μικρή διάρκεια ζωής της μόνωσης καθώς και σε ανεπανόρθωτες καταστροφές από τα διάφορα καιρικά φαινόμενα και από πολλούς ακόμα παράγοντες, όπως από διάφορες χημικές ουσίες και από διάφορες κακουχίες.

Υλικά: Το παρελθόν και το Παρόν

Με μία σύντομη ματιά στο παρελθόν θα διαπιστώσουμε ότι τα βασικά υλικά στεγανοποίησης ήταν η πίσσα, ο ασβέστης και τα πλακάκια. Όμως, η αναποτελεσματικότητα αυτών των μεθόδων αλλά και η επιτακτική ανάγκη για τη προστασία του περιβάλλοντος , οδήγησαν στην δημιουργία μονωτικών υλικών υψηλής απόδοσης τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον και εξασφαλίζουν στο τελικό καταναλωτή αξιόπιστα αποτελέσματα με μεγάλη διάρκεια στο χρόνο καθώς και σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων.

Μονωτικά Υλικά

Η τεχνολογική εξέλιξη κατέστησε δυνατή τη δημιουργία μονωτικών υλικών με διαφορετική σύσταση και σύνθεση , τα οποία προορίζονταν για όλους τους τύπους επιφανειών. Παρακάτω αναφέρονται ορισμένα από τα πιο γνωστά υλικά στεγανοποίησης, τα οποία είναι κατάλληλα για κάθε είδους εφαρμογή.

Πολυουρεθάνη

Από τα πιο αξιόπιστα και ευρέως διαδεδομένα υλικά για τη στεγανοποίηση των χώρων, θεωρείται η πολυουρεθάνη. Το συγκεκριμένο υλικό είναι κατάλληλο για εφαρμογή σε πολλές επιφάνειες όπως για μόνωση όλων των κτιρίων και ταρατσών, για δεξαμενές, καθώς και για πολλές ακόμα εφαρμογές παρέχοντας άριστη στεγανοποίηση εξαιτίας των καταπληκτικών της ιδιοτήτων.

Ασφαλτόπανο ή Ασφαλτικές μεμβράνες

Προκειμένου να προστατεύσουμε το χώρο από την υγρασία και από τις φθορές που συνεπάγονται από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, συνίσταται να χρησιμοποιήσουμε ασφαλτόπανο ή αλλιώς ασφαλτικές μεμβράνες. Με τη χρήση ασφαλτόπανου εξασφαλίζουμε όχι μόνο τη στεγανοποίηση αλλά και την υγρομόνωση του χώρου σε πολύ προσιτή τιμή. Η στεγανοποίηση με ασφαλτόπανο θεωρείται ως η ιδανικότερη λύση για μονώσεις ταρατσών, υπόγειων χώρων καθώς και σε άλλες επιφάνειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγρασιών και μούχλας.

Αφρομπετόν

Τα πλεονεκτήματα της μόνωσης με αφρομπετόν είναι πολλά. Η προστασία των κτιριακών υποδομών από επιπλέον βάρος είναι θέμα ζωτικής σημασίας. Συνεπώς , η μόνωση με αφρομπετόν θεωρείται ιδανική αφού δεν επιβαρύνει με μεγαλύτερο φορτίο την οικοδομή ενώ συγχρόνως παρέχει πλήρη στεγανοποίηση και θερμομόνωση της επιφάνειας. Εκτός όλων, χάρη στην εξαιρετική σύσταση του , θεωρείται ως μία από τις πιο αξιόπιστες επιλογές αν επιθυμούμε μία αποτελεσματική ηχομόνωση , όπως σε περιπτώσεις πολυκατοικιών όπου επιβάλλεται να υπάρχει ηχομόνωση μεταξύ των ορόφων. Η χρήση του αφρομπετόν μπορεί να γίνει για επιφάνειες ταρατσών, δαπέδων, μπαλκονιών καθώς και σε πολυκατοικίες με σκοπό τη πλήρη ηχομόνωση των διαμερισμάτων.

Η διαδικασία εφαρμογής καθώς και η σύσταση των μονωτικών υλικών ποικίλει ανάλογα με την επιφάνεια που θέλετε να καλύψετε. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε πολλά είδη υλικών στεγανοποίησης τα οποία παρέχουν εξαιρετικά υψηλή απόδοση με εγγυημένα αποτελέσματα και είναι κατάλληλα για να καλύψουν κάθε ανάγκη σας. Εμπιστευθείτε τους εξειδικευμένους επαγγελματίες και διασφαλίστε μια για πάντα την απόλυτη στεγανοποίηση του χώρου σας.

One thought on “Μονωτικά υλικά στην Ελλάδα”

  1. καλησπερα
    χρειαζομαι θερμοπροσωψη σε υφισταμενο κτιριο σοφατισμενο 500 τμ επιφανεια με γωνιοκρανα 300 τρεχοντα μετρα.αναλαμβανω τις σκαλωσιες.
    επισης η ταρατσα μου ειναι 330 τμ επιφανεια και χρειαζεται συστημα υγρο – θερμομονωσης.παρακαλω θελω τιμες με υλικα και εργασια και μονο υλικα.το κτιριο ειναι στην κεφαλονια.ευχαριστω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *