προεργασια μονωσης ταρατσας

ο λεπτομερής καθαρισμός του υποστρώματος πριν την εφαρμογή μόνωσης είναι απαιτητός. θα πρέπει να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με το κομμάτι της προεργασίας μας προκειμένου να πετύχουμε άριστα αποτελέσματα σε σχέση με την πρόσφυση της μόνωσης που θα ακολουθήσει. η κάθε ταράτσα έχει τις ιδιαιτερότητές της για αυτό οι τροποι προεργασίας ποικίλουν ανάλογα με την περίπτωση.

Σε πολλές περιπτώσεις κρίνεται σκόπιμη η χρήση της υδροβολής υψηλής πίεσης προκειμένου να απομακρύνουμε βρύα χόρτα η και παλιά σαθρά κονιάματα. σε περίπτωση που κλείνουμε με υδροβολή κάποια ταράτσα και ιδίως όταν υπάρχει υπόστρωμα με θερμομόνωση θα πρέπει να περιμένουμε να στεγνώσει καλά πριν εφαρμόσουμε νέα μόνωση. άλλες περιπτώσεις χρήζουν τον καθαρισμό με περιστροφικά τριβεία προκειμένου να πετύχουμε λείανση του υποστρώματος και άνοιγμα των πόρων Για καλύτερη πρόσφυση των υλικών.

όταν συναντάμε κάποιο υπόστρωμα με παλιά στεγανωτικά υλικά θα πρέπει να κάνουμε χρήση κατάλληλου καταλύτη διαλύτη ταυτόχρονα μαζί με φλόγιστρο για να τα απομακρύνουμε. Σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε την αμμοβολή προκειμένου να πετύχουμε σωστό καθαρισμό της Πλάκας.

όταν συναντήσουμε κάποιο ανώμαλο υπόστρωμα και με παρακράτηση Νερών τότε μετά τον καθαρισμό θα πρέπει να κατασκευάσουμε τσιμεντοκονιάματα προκειμένου να εξομαλύνουν με την επιφάνεια και να πετύχουμε τη σωστή Λειτουργία των ρυσεων. σε περιπτώσεις που έχουμε να κάνουμε με εφαρμογή θερμομόνωσης τότε θα πρέπει να προετοιμάσουμε κατάλληλα την ταράτσα μας ανασηκώνοντας τους ηλιακούς κόβοντας πόρτες αλλά σηκώνοντας ντεπόζιτα και περιμετρικό χτίσιμο τούβλων αν χρειαστεί. στην εφαρμογή στεγανοποίησης

Δεν χρειάζεται να κάνουμε τόσα πολλά πράγματα καθώς το πάχος της εργασίας Συνήθως δεν υπερβαίνει το 1 εκατοστό. βασικός παράγοντας όμως για να πετύχουμε καλή στεγάνωση θα είναι να φροντίσουμε για τις απολήξεις της όπως και την γρήγορη απορροή των υδάτων από τις υδρορροές. στις απολήξεις λοιπόν στα περιμετρικά στηθαία κυρίως εξετάζουμε αν υπάρχει σαθρός σοβάς και τον επισκευάζουμε. στις υδρορροές προσπαθούμε να μεγαλώσουμε την διάμετρο προκειμένου τα νερά να απορρέουν πιο γρήγορα.

πριν την εφαρμογή της οποιασδήποτε στεγανοποίησης φροντίζουμε να είναι στεγνό το υπόστρωμα ελέγχοντας με ειδικά όργανα μέτρησης και όταν χρειαστεί τοποθετούνται αεραγωγοί ανά 40 ή 50 τετραγωνικά μέτρα.

συνοψίζοντας λοιπόν καταλαβαίνει κανείς πόσο απαραίτητη είναι η σωστή προεργασία και ο καθαρισμός της ταράτσας μας πριν την εφαρμογή οποιασδήποτε μόνωσης στεγανοποίησης. η διάρκεια ζωής των μονώσεων εξαρτάται από την καλή πρόσφυση στο υπόστρωμα.