Προβλήματα μονώσεων

Είναι δεδομένο ότι πολλές από τις οικοδομικές κατασκευές , δεν είναι φτιαγμένες με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται. Άλλοτε γιατί ο μηχανικός δεν έδωσε την απαιτούμενη προσοχή, άλλοτε γιατί το συνεργείο που είχε αναλάβει την οικοδομή δεν έκανε τη δουλειά του σωστά, άλλοτε πάλι γιατί οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες για λόγους οικονομίας, αποφάσισαν να κάνουν «έκπτωση» στην ποιότητα και στα υλικά κατασκευής. Έτσι είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να παρουσιάζονται αργά ή γρήγορα, μικρά έως μεγάλα προβλήματα στο οικοδομικό έργο, τα οποία επιβαρύνουν τόσο τον κτιριακό σκελετό, όσο και του ενοίκους της κατασκευής.


υγρασίες στις οικοδομές

Όταν φτάνει μία οικοδομή σε αυτό το σημείο, καλό είναι να επέμβει κανείς άμεσα, ώστε να μην προχωράει άλλο το πρόβλημα. Η λύση στα προβλήματα αυτά είναι οι μονώσεις σε διάφορα σημεία της οικοδομής. Με την εφαρμογή τέτοιου είδους εργασιών, μπορεί να καταφέρει κανείς να σταματήσει τα προβλήματα και τις περισσότερες φορές να τα αντιμετωπίσει στη ρίζα τους.

Σε αυτή την κατηγορία των εργασιών εντάσσονται και οι μονώσεις τοίχων, εσωτερικών και εξωτερικών. Αν για παράδειγμα έχουν εμφανιστεί σκασίματα από τα οποία έχει περάσει υγρασία ή υποχωρήσεις στο σοβά σε κάποιο τοίχο, με την κατάλληλη εργασία αντιμετωπίζεται εξ’ ολοκλήρου το πρόβλημα. Τοποθετούνται τα κατάλληλα υλικά και στεγανοποιείται το προσβεβλημένο σημείο, δημιουργώντας ένα ασφαλές στρώμα προστασίας.
Άλλες χρήσιμου τύπου είναι οι στεγανωσεις υπογείων και πυλωτών.

Τα δύο αυτά σημεία είναι τα κατ’ εξοχήν μέρη που συναντάει κανείς υγρασίες, ενώ αποτελούν αρκετά συχνά και εστίες απωλειών θέρμανσης. Με την κατάλληλη εφαρμογή, εκτός από στεγανοποίηση επιτυγχάνουμε και θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Μία περίπτωση όχι σπάνια να παρουσιαστεί, αλλά πολύ σπάνια να διερευνηθεί είναι οι υγρασίες που περνάνε στο σπίτι από τις ζαρντινιέρες, κάνοντας έτσι επιτακτική την ανάγκη για στεγανώσεις ζαρντινιέρων. Η διαδικασία είναι σχετικά απλή, αλλά τις περισσότερες φορές αμελούμε να δώσουμε βάση σε αυτό το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να καταφέρνουν να εισχωρούν οι υγρασίες από τα σημεία σύνδεσης των ζαρντινιέρων με το σκελετό της οικοδομής.

Όμως οι πιο σύνηθες εργασίες σε μία κατοικία είναι σίγουρα οι εφαρμογες στις ταρατσες. Οι ταράτσες είναι πραγματικά πολύ ευάλωτα σημεία σε μία οικοδομή, αφού συσσωρεύουν λιμνάζοντα νερά (αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες κλίσεις που να οδηγούν σε υδρορροές), ενώ συχνά σε κάποια σημεία τους υπάρχουν σκασίματα, μέσα από τα οποία το νερό μπορεί να βρει διόδους και να περάσει στον εσωτερικό οπλισμό της οικοδομής, ή ακόμη και στα ταβάνια των πάνω ορόφων.

Η εφαρμογή αρκετές φορές γίνεται ακόμη κι αν δεν παρουσιάζονται τα ανωτέρω προβλήματα, αλλά προληπτικά. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε προστασία της οικοδομής μας, καλύτερη θερμομόνωση και μεγάλη οικονομία, αφού, διατηρείται η επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό της οικίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παράλληλα επιφέρει και προστασία από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία.
Όλες οι εργασίες που εφαρμόζονται σε μία κατοικία, πρέπει να γίνονται από εξειδικευμένα συνεργεία με εμπειρία σε αντίστοιχες εφαρμογές, ώστε να είναι εγγυημένη η σωστή δουλειά και η αποτελεσματικότητα του έργου.

Δεν πρέπει να αφήνουμε το κτίριο που διαμένουμε εκτεθειμένο σε υγρασία και κακούς κλιματικούς παράγοντες διότι οι δαπάνες για επιδιορθόσεις τριπλασιάζονται με την πάροδο του χρόνου. Μεριμνήστε τώρα για να μειώσετε τα έξοδά για μερεμέτια και να εξασφαλίσετε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στο κτίσμα σας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *