Η τσιμεντοκονία είναι μία τεχνική που χρησιμοποιείται εκτενέστερα σε εφαρμογές που έχουν να κάνουν με το δάπεδο των εσωτερικών αλλά και των εξωτερικών χώρων. Έχει σημαντική εφαρμογή σε πάρα πολλές κατοικίες, ως υλικό προετοιμασίας  (υπόστρωμα) για την τελική επιφάνεια των δαπέδων. Για παράδειγμα όταν χρησιμοποιείται πλακάκι ή μάρμαρο ή ξύλο για το δάπεδο, πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο υπόστρωμα. Σε κάποιες μορφές της η τσιμεντοκονία ως τεχνική, χρησιμοποιείται και σε τοίχους, σε δάπεδα μπάνιων, σε σκάλες και άλλου τύπου επιφάνειες σταθερές, όπως οι πάγκοι κλπ. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για την πατητή τσιμεντοκονία. Γενικότερα χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια και θεωρούνται εκτός από αξιόπιστες ως εφαρμογές και τα υλικά τους πλήρως οικολογικά.

Εφαρμογές τσιμεντοκονίας με πρέσσα

Αντοχή

Το υλικό αυτό έχει άριστες ιδιότητες για τις εφαρμογές που προορίζεται και γι αυτό έχει μεγάλη απήχηση στο εμπόριο. Σαν υλικό παρουσιάζει ιδιαίτερα μεγάλες και ικανοποιητικές μηχανικές αντοχές, δημιουργώντας το κατάλληλο υπόστρωμα για κάθε τύπο δαπέδου. Οι αντοχές του υλικού είναι ιδανικές ακόμη και σε περιπτώσεις σεισμικών δονήσεων και συστολών διαστολών. Έχει επίσης άψογη συμπεριφορά και αντοχή στην εκτεταμένη χρήση, ακόμη και σε επαγγελματικούς χώρους με μεγάλα βάρη, όπως είναι οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε χώρους όπου υπάρχουν βαρέα μηχανήματα παρουσιάζει εξαίρετη αντοχή. Ενδείκνυται για υπόστρωμα δαπέδων και έχει θερμική αντοχή, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί ενδοδαπέδια θέρμανση με σωληνώσεις στο εσωτερικό της. Με την κατάλληλη εφαρμογή μπορείτε επίσης να επιτύχετε και τέλεια αδιαβροχοποίηση, ενώ το τελικό αισθητικό κομμάτι του φινιρίσματος  δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις εναλλακτικές λύσεις.

Κλασική και πατητή

Συνήθως ο συνδυασμός της κλασικής τσιμεντοκονίας με την πατητή  φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα κατά την εφαρμογή. Για το λόγο αυτό βασική προϋπόθεση είναι να είναι ο χώρος εφαρμογής απαλλαγμένος από σκόνες και υγρασίες, να είναι καθαρός και με υψηλή στατικότητα. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει πρώτα να διενεργείται μελέτη ώστε να προετοιμάζεται σωστά ο χώρος και να καλύπτονται τυχόν ατέλειες (πχ ρωγμές, κλπ).

Αλλες κονίες & ελαφρά μπετά

Τιμή από 12€ / 1 τετραγωνικό μέτρο

Κόστος

Το κόστος μίας τσιμεντοκονίας είναι ιδιαίτερα χαμηλό, όταν μιλάμε για την κλασσική μορφή. Στην πατητή τσιμεντοκονία το κόστος είναι αρκετά υψηλότερο και ποικίλει ανάλογα με την επιφάνεια που θέλετε να την εφαρμόσετε. Συνήθως οι πιο ακριβές εφαρμογές είναι αυτές που αφορούν την τοιχοποιία και τις ειδικές κατασκευές, δηλαδή σε σκάλες, πάγκους, κλπ.

Το συνεργείο

Το τεχνικό συνεργείο που θα επιλέξετε για να εφαρμόσει εργασίες τσιμεντοκονίας στο δάπεδό σας, θα πρέπει να είναι άριστα καταρτισμένο και αρκετά έμπειρο, ώστε να είστε σίγουροι ότι η τελική εφαρμογή θα είναι ιδανική. Συνολικά ως εργασία η εφαρμογή αυτή δεν παρουσιάζει αδυναμίες, ενώ πραγματοποιείται και σχετικά γρήγορα, μην επηρεάζοντας το χρόνο της συνολικής κατασκευής.

Συνδιασμός με άλλα υλικά

Η κλασσική τσιμεντοκονία, εκτός του συνδυασμού της με την πατητή και της εξαίρετης συμπεριφοράς τους, μπορεί να συνδυαστεί επιτυχώς και με διάφορα άλλα μονωτικά ή στεγανοποιητικά υλικά, καθώς και με άλλα επιστρώματα. Οι εναλλακτικές είναι πολλές και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να εμπιστευτείτε κάποιον ειδικό για να σας κατατοπίσει.