Σας έχουν μπερδέψει οι πολλές και διαφορετικές προσφορές, ενώ κάποιοι σας προτείνουν μία τύπου μόνωση και άλλοι μία διαφορετική; Εμείς θα σας δώσουμε ορισμένες συμβουλές, πριν πάρετε την τελική σας απόφαση.

Ένας κύριος παράγοντας επιλογής είναι η περιοχή που βρίσκεστε. Αν είστε σε επαρχία οι επιλογές είναι περιορισμένες. Είτε θα απευθυνθείτε σε ένα τοπικό συνεργείο, είτε σε κάποιο από την πρωτεύουσα, ανεβάζοντας έτσι λίγο το κόστος. Αν όμως ψάχνετε για μονώσεις σε Αττική ή Αθήνα, τότε οι διαθέσιμες επιλογές είναι πολλές και οι οικονομικότερες τιμές που μπορείτε να επιτύχετε ακόμη περισσότερες. Υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες μονώσεων στην Αττική. Πολλές από αυτές δραστηριοποιούνται στο χώρο μόλις τα τελευταία χρόνια που η ζήτηση αυξήθηκε λόγω της κρίσης. Αυτό συνεπάγεται μικρή εμπειρία και αμφισβητούμενη εγγύηση αποτελέσματος.

Μία σοβαρή εταιρεία, θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία, τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό, άριστη γνώση των διαθέσιμων υλικών και του τρόπου εφαρμογής τους και να ενημερώνεται τακτικά για νέου τύπου υλικά. Πρέπει επίσης να παρέχει πιστοποιημένα σωστή εργασία, ενώ και τα υλικά που χρησιμοποιεί πρέπει να πληρούν όλες τις προδιαγραφές και τις πιστοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο κάποιες εταιρείες για να ρίξουν το κόστος, να χρησιμοποιούν μη ποιοτικά υλικά, με αποτέλεσμα την ελλειπή στεγάνωση και θερμομόνωση, με όσα προβλήματα συνεπάγονται.

Η εγγύηση είναι επίσης ένα μεγάλο ζητούμενο στην εταιρεία που θα εμπιστευτείτε. Μονάχα οι πιο καλές εταιρείες σε Αττική ή Αθήνα μπορούν να σας προσφέρουν γραπτή εγγύηση για τα υλικά και το αποτέλεσμα της εργασίας τους και μάλιστα με τη μορφή ρήτρας, ώστε κάθε ελαχιστοποιημένη περίπτωση σφάλματος ή αστοχίας υλικού, να αναλαμβάνεται οικονομικά εξ’ ολοκλήρου από την ίδια την εταιρεία. Ζητούμενο από εσάς θα πρέπει να είναι η άψογη στεγανωτική λειτουργία, η υψηλή θερμομονωτική απόδοση, το χαμηλό βάρος, το καλαισθητικό αποτέλεσμα και βέβαια η συμφέρουσα τιμή και οι ευκολίες πληρωμής.

Πολλές από τις εταιρείες εμπορεύονται οι ίδιες και τα υλικά . Έτσι ακόμη κι αν αποφασίσατε να περάσετε οι ίδιοι την μόνωσή σας, μπορείτε να βρείτε, ασφαλτικές μεμβράνες – ασφαλτόπανα, μεμβράνες PVC, περλομπετόν, αφρομπετόν κλίσεων, πολυουρεθάνες, εξηλασμένη – διογκωμένη πολυστερίνη, ορυκτοβάμβακα και πολλά άλλα. Όλα τα προϊόντα πρέπει να έχουν υψηλά στάνταρ αποδόσεων για να είναι και το τελικό αποτέλεσμα ικανοποιητικό.

Αναζητήστε εφαρμογές  δίνοντας βάρος και στην τεχνογνωσία της εταιρείας. Κάποιοι αναλαμβάνουν μόνο εργασίες ταρατσών. Αντίθετα οι πιο επαγγελματίες του χώρου, πρέπει να είναι σε θέση να ειδικεύονται σε παντός τύπου, όπως είναι οι τα τοιχία, τα υπόγεια, οι κτιριακές εγκαταστάσεις, κλπ. Επίσης τα συνεργεία κάθε εταιρείας όταν είναι πλήρη μπορούν να εκπονήσουν την εφαρμογή σε σύντομο και άμεσο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε μήνες μέχρι να έρθει η σειρά σας.

Δείτε τα αποτελέσματα από άλλες δουλειές των εταιρειών. Μόνο έτσι θα είστε σίγουροι πως ότι σας λένε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και μπορείτε να βεβαιωθείτε για το αποτέλεσμα σας.