τα περισσότερα κτίρια στην περιοχή της Αθήνας Εχουν πανομοιότυπο τύπου θερμομόνωσης στην ταράτσα τους που αποτελείται   από ελαφρόπετρα τσιμεντοκονίαμα και η μαλτεζοπλακες. η θερμομόνωση αυτή έχει την ιδιότητα να αναπνέει και να απεγκλωβίσει τυχόν υγρασία και υδρατμούς πολύ πιο γρήγορα από μία ταράτσα που έχει στεγανοποίηση με ασφαλτοπανα η αλλά επαλειφόμενα στεγανωτικά υλικά. επίσης το φορτίο αυτό των μονώσεων ανέρχεται  στα 100 συν κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο Άρα οι ταράτσες των παλαιών κτιρίων στην Αθήνα είναι ήδη επιβαρυμένες με φορτίο Και αν σκοπεύουμε να τοποθετήσουμε νέα θερμομόνωση θα πρέπει να έχουμε δομοστατική Μελέτη από πολιτικό μηχανικό. συνήθως οι θερμομονώσεις αυτές όταν εγκλωβίσουν υγρασία στο εσωτερικό τους λειτουργούν αντιστρόφως Ανάλογα από το Επιθυμητό αποτέλεσμα .Μπορεί μία θερμομόνωση  τέτοια να απορροφά υγρασία και να έχουμε τεράστιες απώλειες θέρμανσης στο εσωτερικό μας Απλώς η υγρασία να μην έχει εκδηλωθεί ακόμα και να μην έχει δείξει σημάδια στο ταβάνι μας. τι γίνεται λοιπόν όταν καταλάβουμε ότι η θερμομόνωση απορροφά υγρασία;

Ποιες είναι οι ιδανικότερες μονώσεις ταρατσών σε κτίρια της Αθήνας το 2022;

ιδανικότερη μόνωση για τέτοιου είδους κτίρια το 2019 στην εταιρεία μας με γνώμονα πάντα την οικονομική κρίση και τις αποτελεσματικότερες μέθοδος εξοικονόμησης ενέργειας, είναι η μόνωση ταράτσας με συνθετικό πολυεστέρα σε τρεις στρώσεις. ο πολυεστέρας περιλαμβάνει 6 στρώσεις ασφαλτικού γαλακτώματος ενδιάμεσα και ένα στρώμα ασφαλτικού πολτού στο τέλος. η τελική του μορφή και κάλυψη γίνεται από υβριδικό στεγανωτικό υλικό η από ρευστό ασφαλτικό αλουμίνιο. το συνθετικό φύλλο πολυεστέρα περιέχει  ίνες από γυαλί και αυτό το καθιστά ένα Άριστο στεγανωτικό υλικό που αντιδρά άψογα στην ηλιακή ακτινοβολία προστατεύοντας έτσι για πολλά χρόνια την στεγανοποίηση. η εφαρμογή του συστήματος αυτού ξεκινά από 15 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και παρέχεται με 25 έτη γραπτή εγγύηση. οι στρώσεις του συνθετικού πολυεστέρα προσδίδουν επιπλέον θερμομονωτικότητα στην ταράτσα. η δυνατότητα διαστολής του στεγανωτικό φύλου ξεπερνά το 200% και έχει άριστη πρόσφυση σε οποιοδήποτε υπόστρωμα.

το συνολικό βάρος τις παραπάνω εφαρμογής είναι 4 kg ανά τετραγωνικό μέτρο και χαρακτηρίζεται μηδαμινό ως φορτίο. Για αυτό τον λόγο πιστεύουμε ότι είναι ο καταλληλότερος τύπος στεγανοποιήσης ταράτσας για κτίρια της Αθήνας το 2019.

πάντα κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση των αεραγωγών εδάφους σε ταράτσες όπως αυτές που αποτελούνται από ελαφρόπετρα και μαλτεζοπλακες, εξασφαλίζουμε έτσι την διαπνοή της θερμομόνωσης,  τον απεγκλωβισμό των υδρατμών και τον περιορισμό της διαστολής κατά τους θερινούς μήνες αποφεύγοντας έτσι τις κακώσεις στην στεγανοποίηση.

το καλύτερο Βέβαια θα ήταν  να αντικαταστήσουμε την παλαιά θερμομόνωση στις ταράτσες των κτιρίων αυτών με εφαρμογή με εφαρμογή νέας τεχνολογίας ώστε να κερδίσουμε επιπλέον θερμομονωτικότητα με μικρότερο φορτίο.  Δυστυχώς αυτό όμως συνεπάγεται σε πολύ μεγάλα έξοδα, δυσβάσταχτα για τις οικονομικές δυνατότητες μας το 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *