Οι εκτεθειμένοι χώροι σε μία οικοδομική κατασκευή, είναι τα σημεία που χωλαίνουν κυρίως στις περιπτώσεις των υγρασιών. Τέτοιες επιφάνειες σε ένα κτίριο, είναι συνήθως οι εξωτερικοί χώροι, οι ταράτσες, κλπ. Είναι λοιπόν απαραίτητο οι εργασίες που θα εφαρμοστούν καθώς και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, να είναι πολύ καλά και να παρέχουν την καλύτερη δυνατή στεγανοποίηση. Μία περίπτωση που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία, κυρίως στις μονώσεις ταρατσών.

Εφαρμογές με πλακάκια σε ταράτσες

Ειδικά υλικά πλακιδίων

Η μόνωση με πλακάκια είναι μία εργασία που προϋποθέτει συγκεκριμένου τύπου υλικά και εφαρμογή, για την βέλτιστη στεγανοποίηση ενός χώρου. Να σημειώσουμε, ότι η συγκεκριμένη εργασία, δεν είναι απλώς μία τοποθέτηση πλακιδίων με αρμόστοκο, όπως θα κάναμε σε κάθε άλλο πάτωμα εσωτερικού χώρου. Μας ενδιαφέρει να προστατεύει από υγρασίες και για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται ειδικά υλικά στην υπόστρωση και στους αρμούς. Μονωτικά υλικά μη διαπερατά από υγρασίες και νερό.

Που μπορουν  να εφαρμοστούν ;

Οι εφαρμογές μπορούν να πραγματοποιηθούν τόσο σε υφιστάμενες κατασκευές, όσο και σε νέα κτίσματα. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος περιορισμός κατά την επιλογή σας αυτή, πέραν του οικονομικού. Όπως μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει το κόστος αυτού του τύπου της μόνωσης είναι πιο αυξημένο, λόγω της χρήσης πλακιδίων, τα οποία ανάλογα με την προτίμησή σας μπορεί να είναι από λίγο έως πολύ ακριβά.

Συνθήκες εμφάνισης υγρασίας & πλακάκια

Η σωστή αντιμετώπιση της υγρασίας, ιδίως όταν αυτή εμφανίζεται στους τελευταίους ορόφους μιας οικοδομικής κατασκευής, είναι απαραίτητη και μάλιστα άμεσα. Για να γίνει αυτό δεν πρέπει απλώς να καταφύγουμε στη λύση με πλακάκια.

Χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση από εξειδικευμένα συνεργεία ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα της υγρασίας και των συνεπειών που έχουν προκύψει από την εμφάνισή της.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μία υγρασία που δεν έχει αντιμετωπιστεί σωστά, ελλοχεύει τον κίνδυνο να παρουσιάσει προβλήματα στο κτίριο μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και μετά την εφαρμογή κάποιας στεγανοποίησης.

Αυτό συμβαίνει γιατί η υγρασία περνά από τους αρμούς και τις ρωγμές της επιφάνειας και απορροφάται στο εσωτερικό της. Έτσι δημιουργούνται οι συνθήκες εμφάνισης της υγρασίας εσωτερικά στο χώρο που θέλαμε αρχικά να προστατεύσουμε.

Η μόνωση με πλακάκια είναι συνήθως προτιμητέα

Επίσης ανάλογα με τη χρήση που θα γίνει πάνω στην επιφάνεια, μπορεί να επιλεχθεί διαφορετικός τύπος άνω επιφάνειας .

Γενικότερα όμως το πλακάκι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των περισσοτέρων αναγκών των συγκεκριμένων επιφανειών.

Ο χώρος συνήθως χρησιμοποιείται για τοποθέτηση αντικειμένων, όπως ηλιακοί, ντεπόζιτα, κλπ.

Τα πλακάκια προσφέρουν ακόμη ένα θετικό.

Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την ποιότητα και το σχέδιο των πλακών που έχουν επιλεχθεί.

Υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων επιλογών κατάλληλων για τέτοιου είδους χρήση, ανάλογα με τον προϋπολογισμό μας.

Μονωσεις με πλακάκια και πλήρη θερμομόνωση : από 40 € / 1 τ.μ

Κεραμεικά πλακάκια σε ταράτσες δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε καμία περίπτωση χωρίς την κατασκευή αρμού διαστολής. Ιδιαίτερα σε μεγάλες επιφάνειες. Η ταράτσα δεν είναι μπαλκόνι μικρό το οποίο δεν υπερθερμαίνεται από τον ήλιο, με συνέπεια να διαστέλλεται πολυ περισσότερο. Προτείνουμε ιδιαίτερη προσοχή στους αρμούς διαστολής & σφράγιση τους με ισχυρά υλικά. Επίσης προτείνουμε την τοποθέτηση αεραγωγών εδάφους ανά 50 τ.μ. ή και λιγότερο ωστε να μειωθει η διαστολη της επιφάνειας τους θερινούς μήνες και να μην υπάρξει φθορά στους αρμούς των πλακιδίων.


Προσοχή στην επιλογή του πλακιδίου

Ο γρανίτης δεν προτείνεται για ταράτσες και για υψηλές θερμοκρασίες.

Πλακάκια για πλήρη 100% βατότητα και προστασία από 40€ / 1 τ.μ.

Άλλες εργασίες μονώσεων ταρατσών