Εδω μπορείτε να ενημερωθείτε για οτι αφορά τις μονώσεις ταρατσών την επιλογή υλικών και συνεργείων, όπως και την μη σωστή εφαρμογή σε συνδιασμό με την ελαχιστοπόιηση του κόστους.Επίσης αναφέρονται παραδείγματα απο επιτυχία στην εργασία και τα ωφέλη των ιδιοκτητών.Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την χρήση που θα κάνετε στην ταράτσα σας ( ως προς την βατότητα ) και να δείτε ποιοι τύποι ταιριαζουν στην κατοικία σας.Επιλέξτε ανάμεσα απο διάφορες ελαφρού τύπου ως οικονομικότερες, ή ακόμα και βαρέου τύπου αν αναζητάτε αντοχές από σημειακά φορτία και μηχανικές πιέσεις.

Η μη σωστή εφαρμογή

Πρώτον οι μη σωστά εφαρμόσιμες εργασίες  μπορεί να μη λύσουν το πρόβλημα το οποίο υπήρχε αρχικά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να το εντείνουν. Δεύτερον, η μη σωστή εφαρμογή των υλικών, είτε ως διαδικασία, είτε ως σειρά τοποθέτησης, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα, όπως η συσσώρευση υγρασιών, εγκλωβίζοντάς την και δημιουργώντας αρνητικές συνθήκες για την υγεία του οικοδομικού σκελετού. Τρίτον, η αποτυχημένη προσπάθεια, θα απαιτήσει αργά ή γρήγορα (συνήθως πολύ γρήγορα), μία νέα εφαρμογή της και μάλιστα με περισσότερο δαπανηρή προεργασία.

Ελαχιστοποιώντας το κόστος

Αρκετοί μάλιστα, των οποίων πιάνουν και λίγο τα χέρια τους, τολμούν να πραγματοποιήσουν μόνοι τους τις εργασίες ελαχιστοποιώντας το κόστος εφαρμογής τους, γλυτώνοντας τα εργατικά. Το κατά πόσο βέβαια αυτή η επιλογή μπορεί να βγει υπέρ του ιδιοκτήτη, έγκειται κυρίως στην ικανότητά του να γνωρίζει και να εφαρμόζει σωστά τις διαδικασίες και των αντίστοιχων υλικών που θα χρησιμοποιήσει. Συνήθως όμως, αυτή η επιλογή δεν ολοκληρώνεται επιτυχημένα και αυτό συνεπάγεται ορισμένα μειονεκτήματα.

Επιτυχημένο αποτέλεσμα

Συνολικά λοιπόν θα λέγαμε, ότι είναι προτιμητέο να αναθέτουμε τέτοιου είδους εργασίες σε εξειδικευμένους επαγγελματίες στο χώρο, ώστε να είναι πιο εξασφαλισμένο το επιτυχημένο αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα το εξειδικευμένο συνεργείο, θα είναι σε θέση να μας διασφαλίσει και με εγγυήσεις την αποτελεσματικότητα της τελικής εφαρμογής. Έτσι αν κάτι πάει στραβά, οφείλει να αναλάβει την επιδιόρθωση χωρίς να χρεωθεί ο ιδιοκτήτης κάτι.

 

Επιλογή υλικών και συνεργείων

Έχετε έρθει σε δίλημμα σχετικά με το τι πρέπει να επιλέξετε; Έχετε μπερδευτεί με τα τόσα πολλά υλικά που υπάρχουν και με τις αρκετά διαφοροποιημένες τιμές τους; Δεν ξέρετε ποιον και γιατί να τον εμπιστευτείτε για τόσο σημαντικές εργασίες ; Σίγουρα δεν είστε οι μόνοι. Αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων, επιλέγουν να πραγματοποιήσουν μονώσεις άλλοτε γιατί το επιβάλουν οι καταστάσεις και τα προβλήματα που εμφανίζονται σε μία κατοικία και άλλοτε για λόγους πρόληψης και μακροβιότητας της περιουσίας τους. Όλοι λίγο πολύ έχουν έρθει σε αντίστοιχο αδιέξοδο για την καταλληλότερη επιλογή υλικών και συνεργείων για την ταράτσα τους.

Εφαρμογές

Ελαφρού και βαρέου τύπου

Σε ότι αφορά την κατάλληλη επιλογή των τύπων , θα πρέπει να έχετε προκαθορίσει, το σκοπό χρήσης της τελικής επιφάνειας της ταράτσας. Αν για παράδειγμα η τελική επιφάνεια δεν θα χρησιμοποιείται, ούτε θα έχει κάποια βατότητα, τότε δεν είναι ανάγκη να εφαρμοστεί κάποια ιδιαίτερη τεχνική και οι μονώσεις ελαφρού τύπου και ήπιας βατότητας, είναι οι ιδανικές.

Σε αυτές θετικό είναι το μειωμένο συνολικό κόστος εφαρμογής τους. Αντίθετα αν η ταράτσα σας πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για να έχετε πρόσβαση σε αυτήν ή για να την επιβαρύνεται με σημειακά φορτία, όπως είναι για παράδειγμα τα ντεπόζιτα ή οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε μονώσεις ταρατσών βαρέου τύπου με μέγιστη βατότητα, ή αν είναι δυνατόν ανεστραμμένη με τοποθέτηση πλακιδίων στην τελική ανωτέρω επιφάνεια. Σαφώς και αυτή η τελευταία επιλογή είναι η πιο ανθεκτική, όμως είναι και η πιο οικονομικά επιβαρυμένη, ενώ προσθέτει και αρκετό βάρος στην ταράτσα, που ίσως να μην ενδείκνυται ιδίως στις παλαιού τύπου κατασκευές που δεν έχουν καλή σκελετική υποδομή και αντοχή.