Είναι εξαιρετικά χρήσιμες οι μονώσεις με διάφανα υλικά σε περιπτώσεις που θέλουμε να διατηρήσουμε τη διαπερατότητα του φωτισμού σε κάποιες φυσικές επιφάνειες, ενώ παράλληλα ενισχύεται η στεγανοποίηση και η προστασία τους. Υπάρχουν διάφορα υλικά που παρέχουν αυτή την ιδιότητα και η χρήση τους ποικίλει. Ας δούμε ορισμένα από τα πλεονεκτήματα που έχουν αυτού του τύπου τα υλικα και πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την επιφάνεια.

Εφαρμογές με διάφανα υλικά

Η δομή των διαφανων υλικων

Η βασική δομή των διαφανων υλικων που χρησιμοποιούνται για μονωσεις, είναι τέτοια που παρέχει μεγάλη δυνατότητα διείσδυσης, εύκολη εφαρμογή και ιδανική προστασία για πολλών τύπων επιφάνειες.Κύριο χαρακτηριστικό είναι η φυσική διαπερατότητα του φωτός και η υψηλή θερμομονωτική ικανότητά τους, πράγμα που τα κατατάσσει ως άριστα υλικά μόνωσης για την εξωτερική τοιχοποιία.

Η εφαρμογή με τέτοιου τύπου υλικά είναι αρκετά απλή, ενώ έχει άριστες οπτικές ιδιότητες. Συνδυάζει όλα τα θετικά των θερμομονωτικών υλικών με υψηλότερη αντοχή και αξιοπιστία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μετά την εφαρμογή των υλικών αυτών, μπορούμε να επιτύχουμε διπλή ή και τριπλή θερμομονωτική ικανότητα σε σχέση με τα διπλά ή τα τριπλά τζάμια!

Ιδανικά για στεγανοποίηση

Τα υλικά αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις περιπτώσεις που απαιτείται η στεγανοποίηση μιας επιφάνειας ενώ παράλληλα δεν θέλουμε να μεταβάλλουμε το αισθητικό αποτέλεσμα. Ανάλογα με το υλικό και την εφαρμογή μπορεί το τελικό αποτέλεσα να έχει μία ματ ή μία γυαλιστερή υφή, χωρίς όμως να αλλάζει την εμφάνιση της επιφάνειας.

Που εφαρμόζονται;

Η εφαρμογή μονώσεων με μονωτικά διαφανή υλικά, μπορεί να γίνει σε τοίχους ή και οροφές, ανάλογα με τις ανάγκες και η εφαρμογή τους γίνεται ανάλογα με το είδος του υλικού. Για παράδειγμα υπάρχουν διάφανα υλικά που τοποθετούνται ανάμεσα στα φύλλα των τζαμιών κατά την τοποθέτησή τους και έχουν αρκετά υψηλή φωτοδιαπερατότητα, που κυμαίνεται ανάλογα με τη χρήση δύο ή περισσοτέρων φύλλων.

Χρήσεις και προστασία

Οι χρήσεις είναι κυρίως σε κοινούς ή έγχρωμους σοβάδες από τσιμέντο, σε απορροφητικού τύπου επιφάνειες, όπως σκυρόδεμα, κεραμίδια, τσιμεντοκονίες, φυσικούς λίθους και πετρώματα επιφανειών, καθώς και για τη στεγανοποίηση σε αρμούς πλακιδίων.

Σαν υλικό, εκτός των θερμομονωτικών και στεγανοποιητικών του χαρακτηριστικών, προστατεύει  τα δάπεδα, τα αγυάλιστα μάρμαρα από τη φθορά και τους ρύπους, τα φυσικά χρώματα των σοβάδων, ενώ εξασφαλίζει τη συνοχή των φυσικών πετρωμάτων ή σοβάδων, αφού τα εμποδίζει από το να ξεφλουδίζουν.

Επίσης προστατεύει τις αποχρώσεις των ανωτέρω επιφανειών, αφήνοντας τα εκάστοτε χρώματα αναλλοίωτα, χωρίς αυτά να σκουραίνουν με την υγρασία ή το πέρασμα του χρόνου.

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα των διαφανων υλικων είναι ότι έχουν διαφανη δομή, δεν περιέχουν οργανικούς διαλύτες, είναι φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, δεν ξεφλουδίζουν με το πέρασμα του χρόνου, δεν δημιουργούν φιλμ που μπορεί κάποιος να το αντιλαμβάνεται, είναι άοσμα και υδατοαπωθητικά. Επίσης, διατηρούν τη φυσική πέραση του επιχρίσματος από μέσα προς τα έξω, σταθεροποιούν τις χρωματικές αποχρώσεις των έγχρωμων σοβάδων και μειώνουν την κατακράτηση των εξωτερικών ρύπων και άλλων σωματιδίων.

Προσοχή στις προδιαγραφές

Οι μονώσεις με διάφανα υλικά έχουν μεγάλη πέραση στις εργασίες στεγανοποίησης και θερμομόνωσης εξωτερικών επιφανειών και οροφών, σε κάθε τύπου κατοικίες. Τα υλικά αυτά πρέπει να εφαρμόζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές  του κατασκευαστή, ώστε να έχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών μόνωσης.

Μονώσεις με διάφανα υλικά

14/ 1 τ.μ.με εγγύηση 10 ετών

  • Ζητήστε προσφορά τώρα

Άλλες εργασίες στεγάνωσης & θερμομόνωσης