Οι μέχρι πρότινος, επώδυνες εργασίες με τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, πλέον αποτελούν παρελθόν από τις εργασίες που πραγματοποιούνται σε μία κατοικία. Στις μέρες μας, μπορεί ο καθένας να καταφέρει αντίστοιχες εργασίες, με πολύ απλό και άμεσο τρόπο και κυρίως, χωρίς να δαπανήσει πολλά χρήματα.

Σε αυτό συνέβαλλε το γεγονός ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας, παρήχθησαν πάρα πολλά νέα μονωτικά υλικά, που η σύνθεσή τους ευνοεί την ευκολία στη χρήση τους και μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητά τους.

Απλή εφαρμογή των υλικών

Κάποια από τα υλικά αυτά, έχουν τόσο απλή εφαρμογή που πραγματικά μπορεί ο καθένας με λίγες γνώσεις χειρωνακτικών εργασιών, να τα περάσει μόνος του, χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα για πιθανόν αστοχία στο αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με τα παλαιού τύπου μονωτικά, τα σύγχρονα αυτά υλικά, διαθέτουν μία εξειδικευμένη σύνθεση που τα κάνει εύκολα στο πέρασμα. Επίσης αρκετά από αυτά μπορούν να συνδυαστούν με επιπλέον μονωτικές υποδομές, αυξάνοντας στο μέγιστο την αποτελεσματικότητά τους. Έτσι οι εργασίες αυτές γίνονται πολύ πιο εύκολες και ασυγκρίτως πιο αποτελεσματικές από ότι στα παλαιότερα χρόνια.


χρόνος ζωής 

Ένα άλλο θετικό είναι ότι ο χρόνος ζωής των υλικών έχει γίνει μεγαλύτερος. Ανάλογα με την εφαρμογή που θα επιλέξει κανείς, μπορεί να καρπώνεται τα οφέλη για πολλά χρόνια, χωρίς ουσιαστικές φθορές και κυριότερα χωρίς την ανάγκη για εκ νέου πέρασμα. Αυτό σημαίνει πολλαπλή οικονομία στις εργασίες αυτές και πιο ουσιαστικά αποτελέσματα. Η οικονομία όμως που επέρχεται από αντίστοιχες εργασίες με σύγχρονα υλικά, είναι διπλή. Αφ’ ενός το πέρασμα μπορεί να γίνει πολύ οικονομικά, ακόμη και με 10 € / 1 τ.μ., αφ’ ετέρου η ετήσια εξοικονόμηση χρημάτων από την μειωμένη απαιτούμενη ενέργεια των κλιματιστικών και της θέρμανσης, δίνει τη δυνατότητα για μεγιστοποίηση της οικονομίας.

μονωση ταρατσας - στεγανοποίηση

Μπορούν να γίνουν και να έχουν πραγματικά πολύ θετικά έως άριστα αποτελέσματα. Όπως όμως κάθε άλλη διαδικασία, απαιτείται μία συγκεκριμένη διαδικασία, ώστε να μπορέσει κάποιος να φτιάξει την στεγάνωση που χρειάζεται, με έγκυρα αποτελέσματα και με λίγα χρήματα. Τα στάδια της διαδικασίας, διαφέρουν ανάλογα με τα υλικά και το είδος που θα ακολουθήσει κάποιος. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να είστε πλήρως ενημερωμένοι για την κάθε περίπτωση που έχετε επιλέξει.


Εμπιστευτείτε τους ειδικούς

Αν και όπως προαναφέραμε το να περάσει κανείς ένα νέου τύπου υλικό, μπορεί να είναι τόσο απλό, όσο το να βάψει μία επιφάνεια, εντούτοις, θα ήταν πιο συνετό να σας προτρέψουμε να εμπιστεύεστε πάντα τη γνώμη και την εμπειρία των ειδικών σε αυτά τα ζητήματα. Άλλωστε η διαφορά στην τιμή, τουλάχιστον στα πιο απλές εργασίες, είναι απειροελάχιστη. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε σε ταράτσα από 9€ / 1 τ.μ., τιμή που σίγουρα θα ζήλευαν πολλοί!


Εγγύηση – Οικονομία και αποτελεσματικότητα

Περιλαμβάνουν την εγγύηση ποιότητας, καλής τοποθέτησης και αποτελεσματικότητας του έργου. Αυτό σημαίνει ότι εκμηδενίζεται η περίπτωση λάθους, κάτι που αν παρ’ ελπίδα συμβεί, θα καλυφθεί με την εγγύηση των επαγγελματιών που ανέλαβαν εξ’ αρχής το έργο σας. Στις μέρες μας μπορούν να είναι και οικονομικές και αποτελεσματικές. Αρκεί να εμπιστευτείτε τους αποδεδειγμένα ειδικούς στο θέμα αυτό!