Οι εργασίες μόνωσης κυριαρχούν στις οικοδομικές κατασκευές, ενώ πλέον κρίνονται απαραίτητες για κάθε ελληνική κατοικία. Τα προβλήματα από τις υγρασίες, τις ακραίες θερμικές μεταβολές, όπως έντονη ηλιακή ακτινοβολία, το κρύο, κλπ, τις απώλειες θέρμανσης και όσα ακόμη προβλήματα αυτές οι καταστάσεις συνεπάγονται, μπορούν να δημιουργήσουν δυσάρεστες καταστάσεις για εμάς (του ένοικους) ή και γενικότερα για την οικοδομική κατασκευή της οικίας μας. Με τις στεγανοποιήσεις, μπορούμε να προστατευτούμε από αυτά τα προβλήματα, ενώ εξασφαλίζουμε και τη μακροβιότητα της κατοικίας μας.

Ποιότητα της εργασίας

Παράλληλα και η ποιότητα της εργασίας επηρεάζει αρκετά το τελικό έργο αφού η συνολική διαδικασία, περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά στάδια κατά την εφαρμογή. Το στάδιο της μελέτης, του σχεδιασμού και της προεργασίας, είναι απαραίτητο να γίνονται εμπεριστατωμένα και σίγουρα από τεχνικό επιτελείο με γνώση στο θέμα της στεγανοποίησης. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία του τεχνικού συνεργείου, σίγουρα θα επηρεάσει τα μέγιστα την απόφασή μας στην ανάθεση ενός αντίστοιχου έργου, ώστε να διασφαλίσουμε ότι είναι και η σίγουρη μόνωση. Μόνο έτσι θα είμαστε σίγουροι ότι κάθε πρόβλημα θα εξαλειφθεί και ότι η επένδυσή μας θα μας επιφέρει οικονομία και σχετική οικονομική απόσβεση.

Αναγκαίες εφαρμογές

Στην κατηγορία των αναγκαίων εφαρμογών πρέπει να συγκαταλέγουμε και αυτές της εξωτερικής τοιχοποιίας.

Με την εξασφάλιση των επιφανειών αυτών, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα στρώμα προστασίας από παντός φύσεως καιρικές μεταβολές, υγρασίες, κλπ.

Για παράδειγμα οι εφαρμογές θερμοπρόσοψης, επιφέρουν σωρεία θετικών πλεονεκτημάτων, που βελτιώνουν την ποιότητα της κατασκευής, ενώ επιπρόσθετα αυξάνουν την μακροβιότητά της.

Συνεργεία & υλικά

Το συνεργείο που πρέπει να αναλαμβάνει εφαρμογες τέτοιου τύπου πρέπει να είναι σε θέση να εξασφαλίζει την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα.

Γι’ αυτό το λόγο πρέπει πάντα να εμπιστεύεστε συνεργεία που πληρούν ορισμένες προδιαγραφές.

Για παράδειγμα πρέπει να δώσετε τη δέουσα προσοχή σε ότι αφορά τα υλικά στεγανοποίησης που χρησιμοποιούνται.

Τα άριστης ποιότητας υλικά, μπορεί να είναι ακριβότερα και να αυξάνουν το τελικό κόστος, όμως έχουν πολύ καλύτερη αντοχή, άριστη εφαρμογή και καλύτερη αποτελεσματικότητα.

Απαλάσσει από την υγρασία

Τα πλεονεκτήματα και η βοήθεια που δίνουν είναι δεδομένα, αφού τουλάχιστον μας απαλλάσσουν από τα προβλήματα της υγρασίας και της μούχλας. Το θέμα είναι πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε και για ποιες ακριβώς εφαρμογές είναι αυτό απαραίτητο. Τα σημεία που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τέτοιου τύπου εφαρμογές είναι πολλά, όπως η ταράτσα, το υπόγειο, τα θεμέλια, οι εξωτερικοί τοίχοι, τα μπαλκόνια, οι τοίχοι εσωτερικά, και πολλά άλλα. Ποια από αυτά όμως αν τους εφαρμόσουμε μία εργασία θα μας δώσουν άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα;