Τα βιομηχανικά δάπεδα είναι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται προκειμένου να δημιουργηθούν τα κατάλληλα στρώματα δαπέδου που θα είναι υψηλής αντοχής και θα μπορούν να επωμιστούν βάρη, χτυπήματα, τριβές, κλπ. Οι χώροι που απαιτούν συνήθως βιομηχανικά δάπεδα, έχουν να κάνουν με μεγάλες επαγγελματικές εφαρμογές, όπως, γκαράζ, συνεργεία, βιομηχανίες, εργοστάσια, ΚΤΕΟ, πυλωτές, ταράτσες, αποθήκες, και πολλά άλλα. Ως υλικό είναι ευρέως γνωστό και χρησιμοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες. Όμως τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη της τεχνολογίας των υλικών που χρησιμοποιούνται, έχει επιφέρει αλματώδη και ουσιώδη αλλαγή, αυξάνοντας την αντοχή του και βελτιώνοντας άριστα τη στεγανοποίησή του.

Μηχανικές αντοχές

Έτσι οι συνεχόμενες απαιτήσεις χρήσης βιομηχανικών δαπέδων, ιδίως σε μεγάλου τύπου εφαρμογές, μπόρεσαν να καλυφθούν με τα νέου τύπου υλικά που κάνουν τα δάπεδα αυτά κατάλληλα για υψηλά φορτία, σημειακά ή μη, αυξανόμενες τριβές (από κλαρκ, φορτηγά, κλπ) και βελτιώνουν τις μηχανικές αντοχές του δαπέδου και τη φθορά του από την εκτεταμένη και καταπονημένη χρήση του. Οι ρητίνες που χρησιμοποιούνται πρόσμικτα στα υλικά των δαπέδων έχουν βάση πολυουρεθάνης ή βάσης υποξειδίου, κάνοντας έτσι εφικτή τη στρώση του δαπέδου με ρολό και σπάτουλα. Αυτό κάνει επίσης πιο άμεση και πιο εύκολη την εφαρμογή του.

Χρόνος ζωής

Μερικά από τα πολλά πλεονεκτήματα των βιομηχανικών δαπέδων είναι η υψηλή αντοχή του, ακόμη και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες εκτεταμένης χρήσης. Επίσης ως υλικό έχει πάρα πολύ μεγάλο χρόνο ζωής. Οι εφαρμογές βιομηχανικών δαπέδων αντέχουν για πολλά χρόνια, χωρίς να μεταβάλλεται η κατάστασή τους. Έχουν ως δάπεδα, πολύ εύκολο καθαρισμό και επίσης εύκολη συντήρηση. Ο καθαρισμός γίνεται με τα φυσικά καθημερινά υλικά καθαρισμού που χρησιμοποιούμε και η συντήρησή του δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις ή τεχνικές.

Γρήγορη τοποθέτηση

Η τοποθέτηση πραγματοποιείται άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και η ολοκλήρωση του έργου γίνεται εξίσου γρήγορα. Ως υλικό είναι αντιολισθητικό και έχει πολύ μεγάλη αντοχή σε πιέσεις. Λόγω της υφής του και της ελαστικότητάς του, σαν υλικό δεν εμφανίζει ρωγμές, κάτι που το παρατηρούμε σε πολλούς άλλους τύπους δαπέδων. Έχει υψηλή αντοχή σε πιέσεις, θερμότητα, φθορές και ατυχήματα, ενώ προστατεύει άριστα και το υπόστρωμα από την υγρασία ή άλλα στοιχεία.

Που εφαρμόζεται

Χρησιμοποιείται με την ίδια ευκολία σε κλειστούς ή σε ανοικτούς χώρους και δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, όσο ακραίες κι αν είναι αυτές. Το κόστος του βιομηχανικού δαπέδου είναι σχετικά μικρό, κάτι που είναι σημαντικό, ιδίως όταν έχουμε να καλύψουμε μεγάλες επιφάνειες όπως χώρους στάθμευσης, κλπ. Στο κομμάτι της αισθητικής μπορούμε να πούμε ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι αντάξιο ενός πολύ καλού δαπέδου, ενώ στα συν του και το γεγονός ότι δεν υπόκεινται σε εμφανής αλλοιώσεις εύκολα. Επομένως διατηρεί μακροχρόνια την δομή και την αισθητική του.

Τιμές

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που αναλαμβάνουν εφαρμογές βιομηχανικών δαπέδων για τις ανάγκες σας. Εσείς καλείστε να επιλέξετε τους κατάλληλους, που να διαθέτουν εμπειρία, τεχνογνωσία και σωστή ενημέρωση για όλα τα σύγχρονα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ώστε να επιτύχετε ένα άρτιο και εγγυημένο αποτέλεσμα στο χώρο σας. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται και για να έχετε ένα γενικό δείκτη υπολογίσετε περίπου 20 ευρώ υλικά και εργασία μαζί για κάθε τετραγωνικό μέτρο.